Ηξεραν...



O Βλάντιμιρ Πούτιν εκτοξεύει απειλές κατά της Τουρκίας και βάζει στο κάδρο των ευθυνών και τις ΗΠΑ για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους. Ο Ρώσος Πρόεδρος ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι οι Ρώσοι είχαν ενημερώσει εκ των προτέρων τις ΗΠΑ για την πτήση του μαχητικού, το οποίο κατέρριψε η Τουρκία. Μάλιστα κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι διέρρευσαν τις πληροφορίες που τους δόθηκαν στην Τουρκία.

«Η αμερικανική πλευρά, που ηγείται της συμμαχίας στην οποία η Τουρκία είναι μέλος, γνώριζε που και πότε τα πολεμικά μας αεροσκάφη επιχειρούσαν την στιγμή του περιστατικού. Και αυτό ήταν ακριβώς το σημείο που η επίθεση συνέβη», σημείωσε. «Είτε δεν έχουν τον έλεγχο της ροής των πληροφοριών, είτε διέρρευσαν αυτή την πληροφορία, χωρίς να συνειδητοποιούν τις πιθανές επιπτώσεις μιας τέτοιας διαρροής», πρόσθεσε.

«Ήξεραν την ακριβή ώρα και τον ακριβή τόπο», είπε χαρακτηριστικά ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγορώντας την Αμερική ότι έχει και εκείνη μερίδιο ευθύνης για την κατάρριψη του μαχητικού αεροσκάφους. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πούτιν επιτίθεται με σφοδρότητα κατά της Ουάσιγκτον. Το έκανε από τον ΟΗΕ ξεμπροστιάζοντας τις ΗΠΑ για τη στήριξη του ISIS, το έκανε και από την πρόσφατη G-20 στην Αττάλεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου