o ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ κλείνει το Εθνος ..αφού δεν εχει άλλες εργολαβίες να παίρνει..



Παράλληλα με το "ξεκατίνιασμα" Αλαφούζου-Κουρή, μέσα από τα κανάλια και τις εφημερίδες που ελέγχει ο καθένας τους, είχαμε άλλη μια εξέλιξη στο χώρο των media, από το στρατόπεδο του Μπόμπολα, ο οποίος ετοιμάζεται για "λουκέτα", αλλά και μια [στοχευμένη] απόλυση της Πόπης Χριστοδουλίδου, συντάκτριας του "Έθνους", που ήταν μαχόμενη, και κατέβηκε και στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ με την παράταξη του ΚΚΕ.

Η γενική τάση βέβαια στα "παραδοσιακά" ΜΜΕ, όπως έχουμε ξαναπεί, είναι το να χάνουν μερίδιο λόγω της εμφάνισης του ίντερνετ, που προκαλεί μια επανάσταση αντίστοιχη με αυτή της τυπογραφίας πριν πολλά χρόνια. Η δεύτερη, αλλά εξίσου σημαντική τάση, είναι ότι ο κόσμος πλέον "γυρίζει την πλάτη" στα media που ελέγχονται από ολιγάρχες όπως ο Μπόμπολας, ο Αλαφούζος, κτλ, μιας και ξεκάθαρα τον κοροϊδεύουν.



Ίσως ο κόσμος να μην τα καταλαβαίνει όλα, αλλά σίγουρα καταλαβαίνει αρκετά ώστε να αντιλαμβάνεται τα τερατώδη πλέον ψέματα που ακούγονται και γράφονται εκεί. Και αυτή η τάση "φυγής" από τα κυρίαρχα ΜΜΕ θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο στο βαθμό που θα δημιουργηθούν ακόμα πιο πολλές και σοβαρές εναλλακτικές λύσεις στο μέλλον.


Άλλωστε, η στάση του Μπόμπολα, του Αλαφούζου, κτλ, που απολύουν όποιον έχει το θάρρος να πει και καμιά αλήθεια στον κόσμο, δείχνει ότι έχουν σκοπό να πορευτούν με το ψέμα και μόνο με το ψέμα. Άλλωστε, είναι τόσο μεγάλη η εκμετάλλευση πλέον, που μόνο με το ψέμα θα μπορούσαν να γαντζωθούν στην εξουσία. Οπότε αυτό θα προσπαθήσουν να κάνουν, και θα συνεχίσουν να το κάνουν μέχρι να σταματηθούν, και αναλάβουμε εμείς τον έλεγχο [και] των media. Ως τότε, θα μας "ενημερώνουν" μια χούφτα ολιγάρχες.


Πρωτοφανές "πογκρόμ": Κλείνει σχεδόν όλες τις εφημερίδες του ο Μπόμπολας!
Μεγάλη ένταση επικρατεί εδώ και μία ώρα περίπου στο εκδοτικό συγκρότημα του "Εθνους" του επιχειρηματία Γ. Μπόμπολα, στο Γέρακα όταν οι εργαζόμενοι πληροφορήθηκαν ότι έρχονται "κατακλυσμιαίες" αλλαγές στο άλλοτε πανίσχυρο εκδοτικό οργανισμό.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έγιναν γνωστές ο Φώτης Μπόμπολας κάλεσε εκτάκτως στο γραφείο του τους διευθυντές των εφημερίδων Έθνος και Έθνος της Κυριακής, της Ημερησίας και της αθλητικής εφημερίδας Goal. και τους ανακοίνωσε ότι θα εισηγηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του "Πήγασος τα εξής :
Κλείνει το ημερήσιο φύλλο της Ημερησίας και μένει μόνο το φύλλο του Σαββάτου.



Νοικιάζει τον τίτλο της εφημερίδας Gοal στον επιχειρηματία Μ. Ανδρουλιδάκη και καλεί τους εργαζόμενους εάν θέλουν να συνεργαστούν με τη νέα ιδιοκτησία.

Κλείνει άμεσα τις εφημερίδες Έθνος και Έθνος της Κυριακής εφαρμόζοντας το σχέδιο του Ελευθέρου Τύπου με την προοπτική να τα ανοίξει και πάλι σε μηδενική βάση.



Εκατοντάδες εργαζόμενοι βρίσκονται αυτή την ώρα έξω από τα γραφεία του 'Εθνους, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της εργοδοσίας και κρατώντας πανώ. Επικρατεί μεγάλη ένταση, η κυκλοφορία στους παρακείμενους δρόμους κοντά στο Έθνος (Δουκίσσης Πλακεντίας) διεξάγεται με δυσκολία, ενώ πριν λίγο κατέφθασε ισχυρή αστυνομική δύναμη.


Απεργία στο Πήγασο


Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στα έντυπα και τις ιστοσελίδες του ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ» έπειτα και από την απόφαση της ΕΣΗΕΑ απαιτώντας την ανάκληση της απόλυσης της δημοσιογράφου Πόπης Χριστοδουλίδου. "Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κήρυξε 48ωρη απεργία στα έντυπα και τις ιστοσελίδες του...
Ομίλου ΠΗΓΑΣΟΣ (ΕΘΝΟΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ, GOAL), από τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, 13 Ιουνίου έως και τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 15 Ιουνίου 2011, απαιτώντας την ανάκληση της απειλής απόλυσης της συναδέλφου Πόπης Χριστοδουλίδου" υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ. Μάλιστα το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει ότι "η απειλή απόλυσης της Πόπης Χριστοδουλίδου είναι αντισυνδικαλιστική (αφού η συνάδελφος ήταν επί χρόνια συνδικαλιστικός εκπρόσωπος στο «ΕΘΝΟΣ» και εξακολουθεί να αποτελεί «σημαία» των σωματείων μας στον Όμιλο…) και ιδιαιτέρως προκλητική ενέργεια, αφού ως δικαιολογία προβάλλεται η «παραγωγικότητα» μιας συναδέλφου που έφαγε τη ζωή της στο ρεπορτάζ για τη συγκεκριμένη εφημερίδα". "Με την απόπειρα απόλυσης της Πόπης Χριστοδουλίδου ο Όμιλος ΠΗΓΑΣΟΣ αποδεικνύει ότι δεν ενδιαφέρεται για την τύχη των ανθρώπων που δούλεψαν σκληρά για την ανάπτυξή του, ενώ ταυτόχρονα στέλνει «μήνυμα» ότι θα προσπαθήσει να τσακίσει κάθε φωνή αντίστασης για να επιβάλει μια δραματική υποβάθμιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων" καταλήγει η ανακοίνωση και καλεί τους ιδιοκτήτες του Ομίλου ΠΗΓΑΣΟΣ να ανακαλέσουν την απόλυση έστω και την τελευταία στιγμή προκειμένου "να αποφευχθεί μια μεγάλη σύγκρουση στο χώρο, μέσα σε συνθήκες απολύτως κρίσιμες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου